söndag, juni 27, 2010

Karin & Peter Zoo??

Jag börjar mer och mer förstå att vårt sommartorp håller på att förvandlas till ett zoo.

Först var det de två söta rådjuren, en morsa och hennes kid, jättesöta där de gick på ängen utanför huset bara ca 50m bort. Jättesöta när man kan gå förbi (med Max) på bara ca 10m avstånd och de bara står och glor. Jättesöta tills de åt upp varenda blomma i min rabatt. Max tar nu över där de slutade och roar sig med att slita av blommor och knoppar, spotta ut och börja om. Vi bråkar rätt mycket om detta.

Peter snubblade rakt in i en älg när han gick ut för att kissa framåt småtimmarna. En riktig bjässe med stor krona. Till och med Max fick syn på (ett) djur ute i torpet (han verkar annars immun för att se vilt) och lyckades skrämma bort en hare under samma vecka.

På vår brygga bor en familj snokar. De gillar att simma och solar sedan på bryggan. Det gäller att akta fötterna för skygga kan man inte beskylla dem för att vara.

Vid vår dörr har vi två klätterväxter, där har ett koltrastpar bestämt sig för att bygga bo. Varje gång vi går ut blir de skiträdda och flyger iväg... varvid vi (särskilt Peter med fågelskräck) blir skiträdda av att nästan krocka med en fågel. Andra fåglar som hälsar på (eller bor i några av våra holkar) är hackspettar, sädesärlor, gråsparvar, korpar och någon stor rovfågel till.

Bakom huset har vi granar, där bor mins en bataljon ekorrar (att döma av spåren efter dem. Eller ett par jäkligt hungriga. Vi ser dem sällan).

I vintras fick vi (mer ovälkommet) besök av någon husmus och ett gäng sorkar grävde snygga vägar i vår gräsmatta. Andra ovälkomna besök är de bålgetingar (stora som helikoptrar) som svävar förbi, eller det gäng vanliga getingar som byggde tre bon i vår bod på mindre än en arbetsvecka! Eller de förbannade myrorna. I alla färger och alla storlekar och ÖVERALLT!

Har jag glömt nåt? Nåväl, välkomna hit djurvänner, vi är billigare än Kolmården.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Jag tycker ni har det toppen på ert zoo:)

Carina sa...

haha. Skansen, släng er i väggen :-)

Unknown sa...

Låter härligt! Förutom allt uppätande av blommor då.
Bålgetingar är inte aggressiva, och äter dessutom vanliga getingar, så var snäll mot dem! :)